Jag köpte den här bilen för nästan 13 år sedan och det blev början på ett engagemang för Volvo 1800 som jag knappast kunde föreställa mig. Jag startade omgående en hemsida för bilen som snart växte ut till en website med chassiedatabas och bildgalleri för bilar från hela världen. Jag slog mig samman med Svenska Volvo P1800 klubben och mitt "Volvo 1800 Picture Gallery" blev en del av klubbens hemsida. Nu håller vi på att göra oss av med gården där bilen står i garage så jag har bestämt mig för att sälja den.

För 13 år sedan visste jag inte mycket om Volvo 1800 men nu vet jag mer och ska försöka hjälpa potentiella köpare med så mycket information om just den här bilen som möjligt, både det som är bra och det som inte är så bra.

Historia
På sidan http://volvo1800pictures.com/sweden/mitt_sweden.php  har jag samlat information om vad bilen har varit med om innan den kom till mig. Klicka på tidsaxeln och läs. Jag köpte av ägare nummer 10 som gjorde många förbättringar, motorrenovering, rostskyddsbehandling m.m. Jag är ägare nummer 11 och på den här http://volvo1800pictures.com/sweden/11thowner.php  sidan har jag samlat en del om vad bilen har varit med om på min tid.

Reperationer.
På sidan http://volvo1800pictures.com/sweden/reparationer2.php har jag beskrivit reperationer som jag har låtit göra. Jag hade bilen i England från 2003 till 2010 och hade turen att komma i kontakt med fantastiska killar vars största intresse är att underhålla och reparera Volvo 1800.

Omlackering
Även om lacken såg ganska bra ut när jag köpte den ville jag ha den omlackerad, inte minst för att se vad som fanns under lacken. Jag lämnade in den till en professionell lackerare och fotade vartefter arbetet fortskred http://volvo1800pictures.com/sweden/restoration.php

Data
Här är lite allmänna data om bilen http://volvo1800pictures.com/sweden/data.php

Vad är bra med bilen ?
Bilen är i gott bruksskick och går mycket bra. Jag har har tagit ut den på flera långturer, t.ex England - Stockholm ett par gånger utan minsta problem. Många förbättringar har gjorts de senaste åren som man kan se av websidorna länkade till ovan. Under min tid har den alltid stått i garage, aldrig varit ute i snöväder och sällan i regn.

Vad kan bli bättre?
-Klockan fungerar inte
-Bensinmätaren fungerar men visar för mycket. Jag litar inte på den utan använder tripmätaren istället.
-Mattorna är inte rätt typ, förutom den över kardan fram som jag har köpt
-Ägare 10 hade bytt ut plåten på instrumentbrädan men tog inte upp hål för bromslampan. Det tog många år innan jag upptäckte att det skulle vara en sådan. Det introducerades 1969. Jag köpte en lamphållare men har inte installlerat den.
-Jag bytte ut skinnklädseln fram, men är inte helt nöjd med kvaliteten av skinnet
-Gaspedal av typ "rulle" som en del tycker är bekvämare än en vanlig

Besikting
Registreringsbesiktning (efter att jag flyttade hem med den till Sverige) och kontrollbesiktning i Oktober 2010. Den enda anmärkningen var att vänster halvljus var för lågt ställt. Nästa besikting hösten 2014. Vid besiktingen 2012 fick jag anmärkning på CO2 (Jag borde nog hällt i lite K-sprit innan besiktning)

Pris
70,000 kronor eller om nån bjuder mer

Visning
Bilen står ett par mil utanför Kalmar.  Läs noga igenom informationen ovan och maila mig om du är intresserad.

karl eric målberg
karl@volvo1800pictures.com